SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

jedno pecaroško mesto

 

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

kanal

 

 

KLIKNI NA SLIKU ZA UVECANJE

lokvanji

 

UDRUŽENJE SPORSTKIH RIBOLOVACA "ŠARAN"

 

Udruženje sportskih ribolovaca "Šaran" Sivac osnovano je 1953. godine, sa ciljem da okupi sportske ribolovce našeg mesta radi popularizacije ribolova.

Udruženje je radilo sa manjem i dužim prekidima da bi 1997. godine, na inicijativu zaljubljenika u ovu vrstu sporta i rekreacije obnovilo rad.

Udruženje sportskih ribolovaca "Šaran" Sivac je sportska, rekreativna, nestranačka, nevladina i ekološka organizacija osnovana radi obavljanja sportskih, rekreativnih i ekovolonterskih aktivnosti u oblasti sportskog ribolova i ribolovnog sporta, u koju se građani dobrovoljno udružuju.

Udruženje broji članova 110 od kojih je 40 juniora. Prava i obaveze člana su: da ispunjava obaveze utvrđenje statutom i drugim opštim aktima udruženja, da svoju aktivnost na ribolovnim vodama uskladi sa odredbama Zakona o ribarstvu i drugim pravilima ponašanja sportskih ribolovaca, aktivno učestvuje u zaštiti i čuvanju ribolovnih voda i priobalja, neguje sportski duh i moral i čuva sportski i društveni ugled udruženja.

Udruženje je do sada održalo niz takmičenja, planovi za 2006. godinu su:

02.05.2006. - Juniorsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

jun - Bas turnir takmičenje u lovu ribe veštačkim mamcem (varalicom)

jul - Kup Sivca međuudružensko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

avgust - Organizovanje manifestavije Sivački ribolovački dani prvog vikenda avgusta gde će se prvog dana održati Memorijal Branko Ačanski Rus klubsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak na tri štapa, a drugog dana takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša.

Polovinom oktobra Štukijada takmičenje u lovu štuke na plovak

Udruženje aktivno učestvuje u ligi Asocijacije USR "Bačka" sa juniorskom i seniorskom ekipom gde su prošle godine zauzeli četvrto mesto u obe selekcije. Kako pravila nalažu takmičenje u ligi podrazumeva održavanje jednog takmičenja u u organizaciji domačina za obe takmičarske ekipe.

Članovi juniorske ekipe 2005. godine su bili Madžarev Miloš Lančuški Srđan Vlaškalić Rastko Članovi seniorske ekipe 2005. godine su bili Andrić Stanko Grujin Dragan Vlaškalić Dejan

Za obe takmičarske ekipe biće održana izborna takmičenja tokom aprila i maja ove godine.

Članovi upravnog odbora:

Davidov David -podpredsednik
Grujin Dragan - podpredsednik
Vlaškalić Dejan
Stojanović Miodrag
Živanov Živko
Rakočević Zvezdan
Madžarev Ljubislav
Ačanski Nenad
Kostić Dušan
Vagić Dušan

Predsednik udruženja je Slobodan Suvajdžic.

Udruženje će rado kontaktirati sa svim zaljubljenicima u sportski ribolov širom sveta, a naročito svim sivčanima koji su spremni da daju doprinos u radu i popularizaciji sportskog ribolova u Sivcu.

Kontakt adresa:

USR Šaran, Ive Lole Ribara 109, Sivac

tel 025/712-004, 063/488-482

e-mail: usrsaran@sivac.net; grujini@eunet.yu

 

 

SPORTSKO DRUŠTVO "SIVAC"
 
POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003