SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET SIVAC.NET

 
   
     
   

 

 

grb Fudbalskog kluba "Polet" iz Sivca

 

AKTUELNO
BUDUCNOST
TAKMICARSKE SELEKCIJE
ORGANI KLUBA
KONTAKT ADRESE

 

klikni na sliku za uvecanje

sastav i uprava FK "Polet" Sivac

FUDBALSKI KLUB "POLET"

 

istorijat

Od «Sokola» do FK «Polet»

Nastanak i formiranje FK «Polet» proisteklo je na inicijativu meštana Sivca 1928. godine osnivanjem Sivačkog sport kluba «Sokol», sekcija fudbal. Počela je dosta skromno bez dovoljno opreme i finansijskih sredstava. No međutim to nije bila prepreka za napredovanje. Drugarstvom i poverenjem savlađivane su nedaće i napredak je iz godine u godinu bio očigledan. Klub okuplja radnike, seljake, sivačku inteligenciju kao i napredne omladince koji svojom mladošću daju pun doprinos i elan napretku kluba. U razdoblju od 1928. god. do 1969.god. Sivački sport klub «Sokol» prerasta u sportsko društvo po imenima SD «Sloboda», SD «Napredak», SD «Zvezda» do konačnog formiranja u FK «Polet». Pažljivijim pregledom postojeće arhive, dokumenata i fotografija stiče se daleko potpunija slika o delovanju fudbalske igre u naseljenom mestu Sivac. Dokumenata o najranijoj istoriji fudbalskog kluba «Polet» nažalost ima jako malo, ali pretenzije nam i nisu da uđemo u trag svim nego samo onim najvažnijim za život i rad u 75 godina postojanja. ( Sledi proširena monografija povodom postojanja 75 godina FK «Polet»)

 

aktuelno

U godini kada slavimo 75 godina postojanja FK «Polet» takmiči se u Područnoj fudbalskoj ligi gde trenutno zauzima prvo mesto te se nadamo da ćemo i osvojiti prvo mesto i ući u veći stepen takmičenja. To je velika želja svih ovih mladića koji nose dres FK «Polet» vrednog i marljivog trenera Mirka Golubovića, predsednika g-dina Nikole Ćirovića, podpredsednika g-dina Božidara Medojevića, sekretara kluba g-dina Milana Drezga i direktora g-dina Nenada Bajčetića. Verni navijači FK «Polet» koji svojim ponašanjem plene simpatije kako uprave, igrača i stručnog rukovodstva tako i žitelja Sivca do sada su svojim korektnim navijanjem mnogo pridoneli uspehu kluba. Ne spomenuti one koji su svojim doprinosima bilo u materijalnom ili moralnom pogledu održavali i još uvek podržavaju bilo bi krajnje nekorektno. Punu podršku pružaju: Milivoje Dulović, Milan Strunjaš, Jovo Tododrov, Vitomir Kalić, Zoran Ščekić i mnogo njih koji svojim prilozima osiguravaju nabavku sportske opreme i ostalih rekvizita.

klikni na sliku za uvecanje

Svaka sredina, sportska ekipa, udruženje ili pojedinac imaju u svom radu cilj, planove, budžet, probleme, dobre strane i da ne nabrajamo ostalo što sam život donosi. Kao prvo imamo za cilj da ovu omladinu, pionire i petliće otrgnemo iz poroka droge, alkohola i pušenja. Prevashodni cilj je odgojati naše mladiće u pravilnom duhu: drugarstva, gostoprimstva i fer pleja. Kako na samom terenu tako i na ulici, školi, fakultetu i ostalim javnim mestima. Mišljenja smo, a to pokazuje i dostojanstveno ponašanje naših mladića da smo uspeli da ih pravilno usmeravamo, naravno uz pomoć roditelja i škole.

FK «Polet» njegovo rukovodstvo, igrači i stručni štab napravilli su vidan pomak u preispitivanju vlastitih nedostataka u svojoj sredini što pridonosi da smo jedna od najkorektnijih ekipa kako samih igrača (žuti i crtveni kartoni) tako i samog obezbeđenja fudbalskih utakmica. (Bez ijednog incidenta). Plan je ograditi sam teren kao i okolinu igrališta ( zidove oko stadiona ) doterati prilaz samom igralištu, prekriti krovnu konstrukciju na svlačionici, otvoriti bife na samom stadionu i mnogo još toga imamo u planu, ali finansijska situacija nije ni malo ružičasta. Naime mi egzistiramo uz pomoć prijatelja kluba, dotacija od sportskog saveza Skupštine opštine Kula kao i pomoći Mesne zajednice Sivac.

 

budućnost

Dalja budućnost Kluba prevashodno zavisi od struktura Kluba (Upravni odbor, Skupština kluba, Predsednika kluba, Predsednika skupštine i sportskih radnika), ali hteli mi to kazati ili ne i od samih Sivčana. Pošto se nadamo da ćemo ući u veći stepen takmičenja, a u cilju ostvarivanja materijalne egzistencije Kluba predlažemo referendum za samodoprinos. Ovde moramo biti veoma obazrivi i pravilno sagledati tešku ekonomsku situaciju kako u samoj državi, opštini i našem naseljenom mestu, tako i pojedinačno svakog našeg sugrađanina. I pored teške maetrijalne krize imamo saznanja i dobru volju našeg stanovništva da će se odazvati našem predlogu i tako rešiti materijalnu osnovu za egzistenciju sporta u našem mestu. Iz gore izloženog vidljivo je da u ovu akciju moraju krenuti svi oni koji imaju autoritet, koji nisu okaljali svoj karakter, svoj ponos i svoju čestitost, koji su pregaoci. Upravo sa navedenim moralnim i ljudskim kvalitetima.

Nadamo se i duboko smo uvereni da će ova akcija uspeti, a sve za dobrobit naše dece i generacija koj će doći posle nas. Dužni smo i obavezni prema našim precima da ostavimo dobrobit, kulturu ne samo na sportskim poljima, ljudske vrline u pozitivnom smilslu, da sve ono što je negativno da odstranjujemo od pojedinca, sredine i društva u celini. Samo pod tim uslovima ostajemo u uspomeni našim naslednicima. Imamo Zakon o sportu koji još uvek nije skocentrisao ni konstuisao svoju nadležnost. Nadamo se da će zaživeti. Zakon o privatizacijui sportskih udruženja još nije došao na dnevni red organa Skupštine Republike Srbije, ali mislimo da će i to uskoro doći na dnevni red.

 

takmičarske selekcije

Uvidom u navedne dokumente evidentno je da ima 120 registrovanih fudbalera.

 

organi fudbalskog kluba «Polet» iz Sivca

 • Predsednik skupštine kluba – Milan Andjelić
 • Predsednik Upravnog odbora - Nikola Ćirović
 • Potpredsednik - Milanko Rovčanin
 • Potpredsednik - Božidar Medojević - Bole
 • Direktor kluba – Zoran Peruničić
 • Generalni sekretar kluba - Željko Varagić
 • Sekretar kluba – Milan Drezga
 • Trener – Miodrag Bošković
 • Fizioterapeut - Danko Janoš

Upravni odbor kluba čine:

 • Milan Andjelić
 • Nikola Ćirović
 • Milutin Strunjaš - Mićko
 • Božidar Medojević-Bole
 • Zoran Šćekić
 • Jovan Todorov
 • Milorad Mišović
 • Milanko Rovčanin
 • Petar Pejin
 • Zoran Peruničić
 • Ačanski Aleksandar
 • Željko Varagić
 • Mladjen Svrkota
 • Staniša Dragutinović

 

kontakt adrese

 

Materijal pripremio Milan Drezga

 

 

IZVEŠTAJ SA UTAKMICE
 
POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU
 
 
   
copyright © sivac.net 2003