SVEČANO POKRENUTI RADOVI NA GASIFIKACIJI SIVCA

 

17. jul '10

Radovi na gasifikaciji Sivca svečano su otvoreni juče, na platou ispred Mlina "Union".

Skromnoj svečanosti prisustvovali su uvaženi gosti, pomenućemo najpre gospodina Radosava Vujačića, zamenika generalnog direktora Javnog preduzeća "SrbijaGas", njegov kolega Jovica Budimirov, izvršni direktor za investicije, gdin Svetozar Bukvić, predsednik opštine Kula, kao i Zoran Vojinović, direktor JP "KulaGas", Goran Pejović, predsednik Saveta Mesne zajednice "Sivac", kao i brojni gosti i predstavnici lokalnih medija.

Radovi na gasifikaciji su započeli pre par dana, a izvođači su "Južna Bačka" iz Novog Sada i "Bobar" iz Beške. Vrednost radova je procenjena je na između 650 i 800 hiljada evra, investitor je JP "Srbijagas".

Radosav Vujačić, drugi čovek "Srbijagasa" u kratkim crtama je predstavio planirane aktivnosti i dalje planove ovog preduzeća u našoj opštini:

- Skupili smo se danas ovde da otvorimo gradilište gasifikacije u Sivcu, u trećem po redu naseljenom mestu opštine Kula. Radovi su započeli, a u roku od 90 dana, kako je ugovorom predviđeno, treba da se završi gasovodna mreža u ovom mestu. Posao obuhvata izgradnju 55km gasovodne mreže, što pretpostavlja 2500 priključaka za domaćinstva. Naši planovi u Srbijagasu su da nastavimo gasifikaciju opštine Kula, pre svega u naseljenom mestu Ruski Krstur. To podrazumeva izgradnju gasovoda koji će povezati dve opštine, Kulu i Odžake. Nadam se da će izvođač uspešno obaviti svoje radove i da ćemo u kratkom roku završiti ovaj ozbiljan i veliki posao. Želim izvođačima i domaćinima uspešan rad i da se sve završi po planu.

Prisutnima se obratio i Svetozar Bukvić, prvi čovek Opštinske uprave u Kuli:

- Evo danas na opšte zadovoljstvo, a pre svega građana naseljenog mesta Sivac i naše opštine Kula, a na osnovu dosadašnje dobre saradnje sa Srbijagasom otpočinjemo sa radovima i u Sivcu. To je treće po veličini i treće naseljeno mesto u našoj opštini koje gasifikujemo. Dogovor je da se uradi nekih 2,5km čeličnog voda do potencijalne indiustrijske zone koju imamo na potezu od Sivca prema Crvenki, kao i da se uradi oko 56km mreže niskog pritiska kroz čitavo naseljeno mesto. Očekujem da ćemo, pored ove, imati još jednu veliku akciju tokom ove godine, pre svega mislim na magistralni vod prema Odžacima gde se očekuje priključivanje naseljenog mesta Ruski Krstur na gasovodnu mrežu čime bi 90 odsto opštine Kula bilo pokriveno gasnom mrežom što nam je bio cilj i strategijska odluka za period do 2012. godine.

Ekskluzivno za SIVAC.NET izjave su dali gospoda Radosav Vujačić, zamenik generalnog direktora JP "Srbijagas" i Branislav Živanović, inženjer u JP "Kulagas".

 

Priredio Radoje Cvijović.

 

 

POČETNA STRANICA
ODŠTAMPAJ STRANICU